Cukormentes Gyümölcsös Laktózmentes Tojásmentes Vega Vegán
Elkészítési idő Főétel
Elkészítési idő 20 perc
Nehézségi fok Egyszerű
Hány főre? 4
Melyik évszak? Egész évben

Hozzávalók

Leírás

A receptet Turi Ancsa a Rizsázzunktól készítette az alábbiak szerint:

A lencsét megmostam és 2 órára beáztattam. Leszűrtem, hagytam száradni is kicsit. Az összes hozzávalót egy késes aprítógépbe tettem. Addig aprítottam a géppel, amíg viszonylag sima masszát kaptam, de maradtak benne egész lencse darabok is.
Egy keverőtálba tettem a masszát és diónyi golyókat formáztam belőle.
Közepes lángon felhevítettem egy tapadásmentes serpenyőt. Amikor forró volt, 3-4 evőkanál olívaolajat tettem bele. Sütni kezdtem benne a vöröslencse pogácsákat. Két kiskanál segítségével forgattam őket, és mindkét oldalukat ropogósra és aranybarnára sütöttem.

Sült padlizsán salátával ettem.