Vöröslencse pogácsa











Hozzávalók
Leírás
A receptet Turi Ancsa a Rizsázzunktól készítette az alábbiak szerint:
A lencsét megmostam és 2 órára beáztattam. Leszűrtem, hagytam száradni is kicsit. Az összes hozzávalót egy késes aprítógépbe tettem. Addig aprítottam a géppel, amíg viszonylag sima masszát kaptam, de maradtak benne egész lencse darabok is.
Egy keverőtálba tettem a masszát és diónyi golyókat formáztam belőle.
Közepes lángon felhevítettem egy tapadásmentes serpenyőt. Amikor forró volt, 3-4 evőkanál olívaolajat tettem bele. Sütni kezdtem benne a vöröslencse pogácsákat. Két kiskanál segítségével forgattam őket, és mindkét oldalukat ropogósra és aranybarnára sütöttem.
Sült padlizsán salátával ettem.
A lencsét megmostam és 2 órára beáztattam. Leszűrtem, hagytam száradni is kicsit. Az összes hozzávalót egy késes aprítógépbe tettem. Addig aprítottam a géppel, amíg viszonylag sima masszát kaptam, de maradtak benne egész lencse darabok is.
Egy keverőtálba tettem a masszát és diónyi golyókat formáztam belőle.
Közepes lángon felhevítettem egy tapadásmentes serpenyőt. Amikor forró volt, 3-4 evőkanál olívaolajat tettem bele. Sütni kezdtem benne a vöröslencse pogácsákat. Két kiskanál segítségével forgattam őket, és mindkét oldalukat ropogósra és aranybarnára sütöttem.
Sült padlizsán salátával ettem.