Cukormentes Gluténmentes Tojásmentes Vega Vegán
Elkészítési idő Saláta
Elkészítési idő 45 perc
Nehézségi fok Egyszerű
Hány főre? 4
Melyik évszak? Nyár, Ősz

Hozzávalók

Leírás

A receptet Turi Ancsa a Rizsázzunktól készítette az alábbiak szerint:

A sütőt előmelegítettem 200 fokra. Egy tepsit kikentem olívaolajjal.

A padlizsánt megmostam és kb. 2x2 centis kockákra vágtam. Sóztam, borsoztam, alaposan összekevertem és a 2 gerezd fokhagymával együtt a tepsibe tettem. A fokhagymákat nem pucoltam meg, a héjában krémesre sült. A forró sütőbe toltam a tepsit, és kb. 20 perc alatt világos aranya barnára sütöttem.
A citrom héját lereszeltem, a levét kifacsartam, a petrezselymet felaprítottam.
A megsült padlizsánt hagytam hűlni. Addig a joghurtot összekevertem 1 ek olívaoaljjal, a krémesre sült fokhagymával, a citromlével és a reszelt héjával, a szárított korianderlevéllel és az aprított petrezselyem felével. Óvatosan beleforgattam a sült padlizsán kockákat, alaposan összekevertem és lefedve hűtőbe tettem tálalásig. Megszórtam sörélesztőpehellyel és a vöröslencse pogácsákkal kínáltam.
A salátát ehetjük langyosan, vagy jól behűtve is.