Cukormentes Húsos Laktózmentes Lefagyasztható
Elkészítési idő Főétel
Elkészítési idő 50 perc
Nehézségi fok Közepes
Hány főre? 3
Melyik évszak? Nyár, Ősz

Hozzávalók

Leírás

A ragu tulajdonképpen egy gazdag pörkölt/lecsó alap. A szalonn zsírját kipirítjuk, a vöröshagymát felkockázva megpirítjuk, a
csíkokra szelt paprikák felét is rádobjuk, majd rányomjuk a fokhagymát és fűszerezzük a sóval,
borssal, az őrölt paprikákkal. A paradicsomot a nedvességtartalma miatt csak ezután adjuk hozzá,
hogy a fűszerpaprika jól oldódjon. Mehet rá a felcsíkozott hús. Közepes hőfokon pirítjuk. Adjunk hozzá
vizet attól függően, mennyi szaftra vágyunk. Addig pároljuk, amíg meg nem puhul. Készre főzés előtt
hozzáadjuk a paprikák másik felét, nagyobb darabokra vágott lilahagymát és a pár cikk jalapeñot.
Ezeket, ha roppanósan szeretnénk fogyasztani, akkor már egy gyors összeforralás után el is zárhatjuk
a tűzhelyet, kész a ragu.

A képen cukkinilepénybe töltve látható. Ennek az ételnek az elkészítésére a Kondorosi csárda Falusi legényavató névre hallgató specialitása inspirált. A legényavató egy húsos, füstölt szalonnás raguval töltött burgonyalepény tulajdonképpen. Én mindenképp szezonális zöldséget szerettem volna használni, illetve ökológiai megfontolásból csökkenteni szeretném a húsfogyasztásomat, így történt, hogy a húst lecseréltem szejtánra. A szejtán elkészítése megérne egy külön receptet, most ehhez álljon itt egy videó Kovács Zoltán vegancheftől.

A képen látható adagban viszont egy kombinációt láthattok, itt szejtán és szalonna is került a raguba.
Mikor mi van otthon és mihez van kedvem. Ha teljesen húsmentes változatot szeretnétek, akkor a
húst 30-40 dkg szejtánnal és füstölt tofuval helyettesíthetitek vegyesen. Ez is nagyon finom lesz.

A receptet Dani Zsanett Gasztrohős önkéntes küldte.