Tzatziki-görög uborkasaláta











Hozzávalók
Leírás
Az uborka víztartalma rendkívül magas (96%), ritka ásványi anyagokban és vitaminban gazdag, kalóriatartalma csekély.
A megmosott uborkát héjával együtt reszeljük le, a fokhagymát vágjuk apróra. Csipetnyi sóval, az olívaolajjal és a görög joghurttal alaposan keverjük össze (ha túl sűrű lesz, kevés natúr joghurttal lazíthatjuk). Citromlével ízesítsük, és kész. Még finomabb, ha tálalás előtt fél órával állítjuk össze, és hagyjuk összeérni az ízeket. Aki szeretni, dúsíthatja frissen vágott petrezselyemmel, vagy kaporral.
A pillanatok alatt elkészíthető tzatziki közkedvelt görög uborkasaláta bio kígyóuborkából, sűrű joghurttal, sok fokhagymával. A görögök előételként fogyasztják pirítóssal, sőt tikkasztó melegben főételként. A helyben termő narancsból frissen facsarnak hozzá üdítő narancsitalt.
Recept: Föld Napja Alapítvány – Húsmentes Hétfő kampány
Photo by Alesia Kozik from Pexels