Sült spárgás-gombás tészta












Hozzávalók
Leírás
A spárgaszezon közepén a hűtőben talált maradékokból született ez a tészta, és meglepően finom lett! (Korábban megsütött spárgából és gombából is összedobható.)
Elkészítés:
- Mosás után a spárga végét letörtem (ott, ahol magától törött), kb 5 centis darabokra vágtam és olajon megpirítottam.
- A gombák szárának végét (mosás után) lenyisszantottam, majd a gombákat keresztben kb 1 cm vastag szeletekre vágtam.
- Serpenyőben vajat melegítettem, és egy szintben ráfektettem a gombákat. Amikor az első oldaluk megbarnult, egyesével megfordítottam őket. Fontos, hogy útközben nem kevergettem a gombákat és nem hagytam, hogy egymáson legyenek a szeletek. Így marad meg szép formájúra a gomba. Néhány sütési körbe beletelik, de megéri. Sót, borsot kap, amikor kész az összes.
- A fokhagymákat pucolás után vékony szeletekre vágtam, és a gombák után megmaradt vajon megpirítottam.
- Sós vízben megfőztem közben a tésztát, leszűrtem a vizet, majd rálöttyintettem némi olajat, hogy ne tapadjon össze.
- Amikor minden kész lett, a zöldségeket a tésztára rakva tálaltam. Ha túl száraznak tűnik így, jófajta olajjal picit érdemes meglocsolni.
Jó étvágyat!