Pikáns almaszósz











Hozzávalók
Leírás
Az alma a gyümölcsök királynője – sokféle értékes tápanyag található benne. Pikáns szószként is remek, sokféleképpen ízesíthető, üvegbe zárva hosszan tartósítható.
Az almát megtisztítjuk, kisebb kockákra vágjuk. A hagymát szintén kisebb kockákra vágjuk. Tegyük az almát és a hagymát egy lábosba, szórjuk meg a cukorral, sóval, adjuk hozzá a mazsolát, és fedő nélkül, gyakran kevergetve főzzünk belőle ízlés szerinti sűrűségű mártást. A főzés befejezése előtt néhány perccel keverjük bele az ecetet és a fűszereket. Chili helyett korianderrel, szerecsendióval, fahéjjal is ízesíthetjük, érdemes kísérletezni.
Ha nagyobb mennyiségben (kb. 2 kg almából) készítjük, a kész szószt tisztára mosott üvegekbe téve, dunsztolva tartósíthatjuk.
Recept: Föld Napja Alapítvány – Húsmentes Hétfő kampány
Photo by RODNAE Productions from Pexels