Mediterrán babkrém












Hozzávalók
Leírás
A sokféleképpen ízesíthető bab szendvicsekbe is kenhető, kiváló fehérjeforrás. A fokhagymás-bazsalikomost, a rozmaringost és a kapros-tárkonyost is érdemes kipróbálni.
Mediterrán változat: A hozzávalókat összekeverjük, botmixerrel pépesítjük és rozmaringággal díszítve tálaljuk. Mártogatósként pirított kenyérrel, friss zöldségekkel, de kenyérre kenve szendvicsbe is finom.
Rozmaringos: A rozmaringágak letépkedett leveleit keverjük össze némi sóval, mozsárban törjük össze, majd adjunk hozzá olívaolajat. Az apróra vágott fokhagymát kevés rozmaringos olajon pirítsuk világosra, adjuk hozzá a főtt babot, kicsit pirítsuk, majd kevés vizet öntsünk alá, és lefedve pároljuk kis lángon 6-8 percig. Sózzuk, borsozzuk, némi borecettel (vagy citrommal) lazítsuk, és villával vagy botmixerrel törjük darabos pürévé. Kenjük pirítósra vagy tömör kenyérre, és mielőtt beleharapnánk, kanalazzunk a tetejére egy keveset a rozmaringos olajból.
Recept: Föld Napja Alapítvány – Húsmentes Hétfő kampány