Egyszerű póréhagymaleves











Hozzávalók
Leírás
A póréhagyma egy csodálatos növény. Magyarországon az április-májust leszámítva szinte egész évben megterem, vagy eltárolható. Ráadásul borzasztóan egészséges. Nagyobb mennyiségben tartalmaz B6-vitamint, C-vitamint, K-vitamint és folsavat. Ásványi-anyag tartalmánál érdemes megemlíteni a vasat, foszfort,káliumot és magnéziumot. Élettani szempontból fontos további tápanyagok a póréhagymában: cink, mangán, szelén.
- Felkarikázzuk a póréhagymát, majd olivaolajon/vajon megpároljuk 10 perc alatt.
- Ezután felöntjük a vízzel és puhára főzzük.
- Ezt követően hozzáadjuk a tejszínt/tejfölt és botmixerrel pürésítjük.
- Sóval, borssal ízlés szerint fűszerezzük.