Édesburgonyás póréhagymaleves - Valentin-napi szezonális menü











Hozzávalók
Leírás
- A póréhagymát alaposan megmossuk, felkarikázzuk. A fokhagymát felaprítjuk.
- Egy lábosban megolvasztjuk a vajat, rádobjuk a pórét és a fokhagymát, megszórjuk borssal és 10 percig alacsony lángon kevergetve megpároljuk.
- Az édesburgonyát meghámozzuk, felkockázzuk és a póréhoz adjuk.
- Felöntjük az alaplével és addig főzzük, amíg az édesburgonya megpuhul (méretétől függően kb. 20-25 perc).
- A levest összeturmixoljuk a tejszínnel és a fűszerekkel, igény szerint sóval, citromlével kerekítjük ki az ízeket.
A Valentin-napi menüt Vida Kata, a Babramegy blog szerzője állította össze. Külön-külön is megfőzhetőek, azonban együtt, a főétellel, salátával és a desszerttel adnak egy kerek, harmonikus menüt.
Fotó: Kőfaragó Zsuzsi