A program ára ültetéssel vagy kézműveskedéssel : bruttó 2600 Ft/fő.
Tudjuk, hogy sokszor a szülőnek és az intézményeknek nincsen elegendő forrásuk egy ilyen program finanszírozására. Az Alapítvány folyamatosan keresi azokat a lehetőségeket, melyek segítségével részben vagy egészben díjmentessé tudjuk tenni a programot.
Kérjük az aktuális lehetőségekről érdeklődjön elérhetőségeinken!

A program időtartama: 2X45 perc
(tanórák után, napközis idősávban is akár, nem csak délelőtt)
Minimum létszám: 20 fő
Korosztály: Általános iskola alsósok és felsősök

A programra az iskolák Méhes Viktóriánál jelentkezhetnek: 
viki@gasztrohos.hu
+36 20 265 4811

A Padtárs Program rendhagyó tanóra keretében mutatja be az iskolásoknak a fenntartható, tudatos táplálkozás és fogyasztás alapjait. Közösen beszélgetünk arról, miért jó helyi, szezonális alapanyagokat vásárolni; megmutatjuk nekik, hogy miért érdemes tudatosan, tervezetten vásárolni, és miért inkább piacon vegyük az alapanyagokat a szupermarket helyett. Játékosan tanítjuk meg, hogy miket figyeljenek a termékek csomagolásán, és hova kerüljenek ezek a csomagolások, miután kiürültek. Felhívjuk figyelmüket az ételpazarlás kerülésére és ehhez kapcsolódóan beszélünk a komposztálásról is. A témakörök hasonlóak alsóban és felsőben, de a diákok - tudásszintjüknek megfelelően - eltérő nehézségű feladatokat kapnak.

"Nagyon jó volt ez a nap. A legjobb benne az volt,
amikor megnéztük a Magyarországon termő gyümölcsöket." 

A második órán tartott választható kézműves foglalkozáson közös élmény a fenti témakörökhöz kapcsolódó kézműves tevékenység. Az elkészült alkotásokkal együtt remélhetően az új tudás is hazajut a családokhoz és beszélgetést indít el szülő és gyermek között.

"Ez a nap király volt. Jók voltak a programok!
Nekem mégis a nyomdázás tetszett. A másik kedvencem az a feladat volt,
amiben megtudtuk a külföldi gyümölcsök mennyit utaznak Magyarországra."

Korosztálytól függetlenül minden gyermek számára sokkal maradandóbb az a tudás, amelyet résztvevő cselekvés és élmények során sajátít el, ezért a program kialakításakor kiemelt figyelmet fordítottunk arra, hogy a foglalkozás párbeszéd és aktív játék alapú legyen.

A program bemutatkozója innen letölthető, amelyben megtalálható külön az alsós és felsős tematika, a választható kézműves tevékenységek felsorolása.
 

Referenciák


Fontos számunkra, hogy megmutassuk a jövő generációjának, mennyit számít, hogy mit eszünk! Az elmúlt években éppen ezért számtalan általános iskolában tartottunk rendhagyó tanórákon játékos szemléletformáló foglalkozást a fenntartható étkezésről.
Padtárs programunk 2022-ben felkerült az EdisonPlatform Edison100 listájára, emellett a Fenntarthatóság kategória díját is elnyerte!

Gyerektáborok

Programunk az osztálytermeken kívül, gyerektáborokban is kiválóan működik. Tapasztalatunk szerint akár 100 fős feletti csoportok is élvezettel játsszák végig az állomásokként felállított játékokat.  

2020. nyarán egy Erzsébettábor keretében Szigetszentmiklóson volt alkalmunk Padtárs foglalkozást tartani 120 résztvevőnek. Íme néhány vélemény a 6-10 éves gyerekek tollából:  

" A Gasztrohős program volt a kedvencem."

"Nekem a magos állomás tetszett a legjobban. Azért az tetszett a legjobban, mert nagyon jó volt fogdosni a magokat, és egy csomó olyan mag volt, amit eddig nem ismertem, de mostmár ismerem."

"Nekem az 1. állomás tetszett, mert jópofa nyomdák voltak ott."

"Legjobban az 1. állomás tetszett, a nyomdás. Hogy miért, mert kreatív és környezetbarát volt."

"Az tecet (sic) nekem, amikor Viki néni megmutatta a gyümölcsök utazási idejét nekünk."Ha szeretnél ajánlatot kérni, írd meg igényeidet - a tábor időpontjával és a várható létszámmal - Méhes Vikinek (viki@gasztrohos.hu)!